Topup Free..

Alkisah masa aku balik rumah tempoh hari...Dalam kul 3 petang camtu la sambil layan Jelita kat TV3 tu...muahahhaha..aku suka gadis dalam tu...Aku, adik2 aku, dan mak aku duk layan je tengok cite tu...Mak aku sambil tu sibuk duk jahit baju tempahan...Ayah aku pi ofis..

Tetiba, tut tut...tut tut... Bunyi sms masuk... Hanphone mak aku bunyi.. Mak aku suh baca.. Aku bukak la sms tu.. rupenya ada Sms bagitau topup RM30...

Mak aku ngan kehairanan, tanya aku.. "Sape Sms?" Aku ckp ler, "tu sms topup RM30... "..

Mak aku, " aik, sape pulak yang rajin topupkan?? dah bape kali dapat free.. bulan ni saje asyik dapat topup je..Sape la bodoh salah hantar topup...ko nak guna ke kredit tu?, tanya mak aku pada aku...

Aku ngan sengih jawab la, "ish, sejak bila ada bf baru ni? kes berat ni..ada orang suka mak la tu..." sambil ketawa dan check balance kredit yang ada rm102.25....bonus sms, 987...

"Ish, dah tua2 ni, takde maknanya nak ada bf2..Ntah sape la yang salah topup... ni ko nak guna tak??" tanya mak aku dengan kereknya sebab topup free..

"takpelah..kredit banyak lagi..simpan je ar..bukannya ada aweks nak tepon pon"..jawab aku tersengih2 tengok gelagat mak aku yang tengah kehairanan...

Aku pon sambung balik sambil tengok Jelita..Mak aku terus membebel dengan orang yang salah topup tu...Pot pet pot pet.....orang perempuan...biasa ar tu...

Malam tu pas makan malam, aku duk kat luar rumah sambil lepak ngan ayah aku...borak punya borak, ayah aku tanya aku..."ada mak ko bising dapat topup?"...

"ada ar..petang tadi..duk bising2 pasal sape ntah yang bodoh salah topup..dah banyak kali orang tu.." jwb aku bersahaja...

Ayah aku tetiba ketawa... pastu aku tanya la dengan muka hairan...kenapa ketawa lak?..

"Ayah la yang topup selama ni.. dah sebulan ayah topupkan"...jawab ayah...

"Lor, mak tak tahu lah selama ni?..." tanya aku..

"Tak, sebab kalau time mak ko suh ayah topup, ayah tak topupkan..tu yang dia tak tahu" jawab ayah aku sambil ketawa lagi...

hahahaha...aku turut ketawa sebab teringat mak aku duk membebel je petang tadi...dah siap ckp bodoh lagi kat orang tu..

Rupa-rupanya ayah aku sendiri yang topupkan..Sampai sekarang mak aku tak tahu lagi..Aku pon pakat2 ngan ayah aku, untuk gilir2 topupkan untuk mak aku..

So mak aku sentiasa dapat topup free dan setiap kali dapat topup mak aku mesti membebel..Tapi setiap kali tu jugak lah adik2 aku "mengepow" kredit mak aku sebab mak aku tak marah..muahahahahaa...

(^_^)

zassS

56 pengkritik tak diundang:

effie said...

huhuhu...
bengong laaa apis nie..
topup kan untuk efi skali blh??

qishie qawaii said...

hahaha...apisz..aku maw jadi mak kamu...;p

apisz said...

to effie --> kamu duk Rusia..takleh tolong topupkan..muahahhaa..


to qishie qawaii ---> tak tau no ko..wakakkakakka...

(^_^)

sharamli said...

ap nma pkcik ni?
nak ng0rat r...t leh dpt t0pup free..

apisz said...

to sharamli --> wakakakaka... sila letak ur phone no ye..kang leh tlg topupkan...

(^_^)

qishie qawaii said...

oh..ko post kan je num topap kat aku..hahaha..boleh?

apisz said...

to qishie qawaii --> tak tau alamat ko...wakakkakaka...

(^_^)

effie said...

abang..
bukan russia..
berapa kali na cakap..
ukraine..
walaupun ukraine nie tak best tapi ini bukan russia..

nanti efi balik blh tuntut..
hahahha...

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to effie --> hehe..sorry... =)

piNky LuCiA said...

waa..romantik ny ayah awk..hehehe.. nk topup free gakk.. waakakaka

QueenWizza said...

heheh romantik lak ayah ko tu..
heheh.. tp aku pelik. kredit dia smpai rm100. dia x guna ke kredit tu. byk tu rm100. hoh

fafarafa said...

hahhahaha....anak bapak btol. sesama leh pakat nyakat mak tu :p

ai said...

makcik..mintak skit topup..saya tinggal $4.30 je nie.. ;P

~yg best tu mak kau ckp sapa yg bodo pi topupkan kedit..ropanya abah kau! keh keh..

hestyrezyuda said...

(Rupa-rupanya ayah aku sendiri yang topupkan..Sampai sekarang mak aku tak tahu lagi..Aku pon pakat2 ngan ayah aku, untuk gilir2 topupkan untuk mak aku..)
part yg tu aku suka.. sebab, itu salah satu cara untuk dapat kan keberkatan dan rezki yg kita rasa sentiasa cukup walau pun sikit yg kita ada.. (atas pengalaman sendiri juga, terasa,, sungguh terasa kebesaran dan kelebihan memuliakan ibu bapa)

("takpelah..kredit banyak lagi..simpan je ar.."bukannya ada aweks nak tepon pon"..jawab aku tersengih2 tengok gelagat mak aku yang tengah kehairanan...)
part yang ni aku macam musyikil sikit.. betul ke tak de?? hmm aku nak ikut adat nenek kita siti khadijah ni apis.. "~~ apis,, jom kita kapel :"> .."

("Sape Sms?")
(" aik, sape pulak yang rajin topupkan?? dah bape kali dapat free.. bulan ni saje asyik dapat topup je..Sape la bodoh salah hantar topup...ko nak guna ke kredit tu?)
("Ish, dah tua2 ni, takde maknanya nak ada bf2..Ntah sape la yang salah topup... ni ko nak guna tak??")
("ada mak ko bising dapat topup?"...)

part dialog2 nih aku musyikil sangat2.. apis.. ko bukan ke orang kelantan?? korang kat rumah memang cakap bahasa key eyl kew?? jawab pisz cepat..

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to piNky LuCiA ---> jadi menantu dia la..wakkakakaka...



to QueenWizza ----> Muahahhaha..dia jarang call kot..pastu kena lak bulan tu selalu topup, banyak la kredit die...

p/s: anak dia pon romantik gak..miahahhaha...


to fafarafa --> hadiah untuk mak... =)



to ai ---> tau takpe..sekali ayah sendiri... mana no fon nya nak tlg topupkan? =P



(^_^)

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to hestyrezyuda --> family aku duk pahang ler..hampir 10 tahun duk pahang...


p/s: bahasa di translate supaya mudah paham...kang susah nak paham...

baincardin said...

hahahaaa...ni la dia..bapa rintik anak borek. eh silap..bapa borek anak rintik. eeh..mana satu ni? heh ^_^

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to baincardin --> mana2 pon bleh..wakakakaka...

(^_^)

eliza said...

ko tlg topupkan aku nnt bleh kan?

ok tengkiu..

hehehehe

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to eliza---> bak sini no ko!!! muahahha...

(^_^)

eliza said...

eleh...teruslah minta no... :p

cikin said...

mau2.
tolong topupkan.
krdt slalu kong.
ahaha:))

F A R Y N said...

aku taknak topup./...
meh tlg bayaukan bil tepon aku..haha

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to eliza --> muahahha..camne nak tlg topup? no takde...HA HA HA..



to cikin --> lor, mcm aku ni buat keje amal je bagi topup untuk semua...

no pon aku takde...

muahahhaha...

(^_^)

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to F A R Y N --> bagi no bil ko..aku tlg bayar kan...

aku kan buat keje amal...muahahha...


p/s: teruk betol korang semua nih!

Y E R N ain said...

tlg topap number Mentari i.

Bibu said...

best gak citer ko ni bro wakakaka

nurshafiqah said...

hahahaahahah
ayah mu romantik dlm diam la..
hebat2..
nk cte kt abah la!!
hahaha

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to Y E R N ain ---> boleh2...untuk U spesel..wakakkaka...


to Bibu --> TQ2 =)

to nurshafiqah ---> ROMANTIK tu datang dari hati... muahahhahah...


(^_^)

~~~ kay ~~~ said...

salam apisz,
kasi ler tau...sian mak tuh.
(be sincere) hehehe...

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to ~~~ kay ~~~ ---> Salam Kay, BIARLAH RAHSIA...lagipon, suami dia yang buat camtu...

HA HA HA HA...


(^_^)

Tinie said...

aku nk jd mak tiri blh?
wakakakakaka
masuk paper sok kena sembelih ngan mak ko...
hehehe
salam singgah!!

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to Tinie ---> wakakakakaa...boleh2...

(^_^)

apei said...

transfer kat gua skit.

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to apei---> boleh2..nak buat amal ni...muahahhahaha...


(^_^)

miszrLina said...

makcik, anggap je tu rezeki... wpon hakikatnye anak & ayah yg punye keje... hehe...

cian ar kat mak awk musykil gitu...

*salam ziarah kembali*

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to miszrLina --> takpe...mak ok kot..muahahhaha..

(^_^)

dakgilachoc a.k.a nani said...

wahahahah...aku mau topup free jugak boleh? =P

*salam singgah*

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to dakgilachoc a.k.a nani---> boleh2..hari ni, aku topupkan semua org..HA HA HA...


(^_^) salam perkenalan...

intan.dayana said...

haha~ bgus btOl kn cmtu..
no sy pOn bOle je kalO nk tOpup kn skali..
hiks~

Monkey D Luffy said...

kalau mak ko tau... mesti adik ko x dapat share. muahaha

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to intan.dayana --> ape no2? no ekor ke? muahahahha...

p/s: mita ler ngn BF =)

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to Monkey D Luffy --> CONFIRM!! HA HA HA..

(^_^)

intan.dayana said...

haha~ kalO ade bf da lme kOt mintak ngan dea..psal xde la mintak pd kwn2 seperti kamu....he~

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to intan.dayana --> buweekk... =P wat cite bohong la tu takde Bf... muahahhaa..


p/s: kalau takde, kena cari..wakakkakaka..

sepet a.k.a zack_u said...

hehehe..
lawak2...

said...

besh gle jadik ur mum..
heheheh

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to sepet a.k.a zack_u --> =) HA HA


to ツ --> best ek? =)

LifeSaver said...

guna la hp mak ko..call aku..hahaha..

apa kata ko topup utk aku??sure aku x membebel mcm mak ko..aku lagi suka ada la...lalallaa~

intan.dayana said...

erk..xbOhOng la..tamau caye sudah..huhu~

p/s: nnt bile da grad bru cri k..he~

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to LifeSaver --> aku tak tau no ko..klu tak, aku dah call..wakakkakakaka..



to intan.dayana --> ok2..caye.. nnt cari ye..muahahhahaha...

intan.dayana said...

cOrrectiOn..tamau cri..bia dtg sendri..bOle..?? =p

LifeSaver said...

ni no aku..call ye..leh kita dsting meeting..shoppinh mopping...

017-43456464 tekan2 x dapat!!!wakakakakarim!

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to intan.dayana --> HA HA HA..Gud Luck... =)

to LifeSaver--> memang tak dapat la ko topup... huhuhu...

LifeSaver said...

oho!aku x pkai topup2 ni...hahahaha sbb tu x dpt!

rimieilya said...

pe r ko ni pis..topup kt mak pastu guna sendiri lak..

adakah seperti itu?