Sebab ko yang tunjuk!

Sebelum aku pergi tengok wayang esok, ni aku nak cite sket pengalaman aku kat MidValley dalam setahun yang lepas..

Masa tu aku tengah cari client untuk insurans..Aku masa tu aktif betol kuar pi mana2..lagi2 kat shooping complex..bukan untuk kuar dating or shooping mooping..tapi sbb aku nak cari duit...

Aku kuar pagi2 lagi dengan berpakaian kemas..Sbb rezeki di pagi hari ni murah..he he he..Ramai gak orang masa tu kat Mid..Macam2 gaya dan karenah manusia kat Mid ni aku jumpa...

Hampir 2 jam aku melilau, terserempak ngan member lama aku..Boleh dikatakan dia ni dah keje best2 la dan hampir 2 tahun tak jumpa dia..Kami berpeluk dan salam tanda persahabatan erat yang dah lama tak jumpa.. dia ajak aku pi minum dulu sambil borak2 cite lama..

Masa aku tengah minum2 ngan member aku ni tetiba depan aku ada sekumpulan perempuan2 yang comel2 dan seksi minum depan meja kitaorang..Kumpulan ni macam pelancong mat saleh yang pakai baju sengaja nak tunjuk aset2 penting diorang..

Dalam hati aku, ishh, zaman sekarang ni, ape nak jadi ntah...Terbalik tanah melayu ni kang kena bala...tak pasal2, aku pon kena...

Oleh kerana diorang ni seksi yang amat, aku tak melayan kawan aku tu..aku tengok je diorang..Aku geram..rasa nak je gi kat diorang..tp aku pendam dan terus tengok diorg yang seakan2 perasan aku asyik usha je..

Tetiba salah seorang dari diorang sound aku dengan agak kasar, " Ko tengok ape wei???" , sambil menuding jari ke arah aku..Member aku cuak..Sbb semua orang sekeliling tengok kami...tapi aku relaks je sambil memberi senyuman seikhlas hati ku kepada gadis comel yang sound tu...

Air minuman aku dah habis..hanya ada ketulan ais je dalam gelas aku..aku "kerkah" ais tu jadi kecik2..Aku genggam ais tu dalam tangan sambil memerhati gadis tadi yang memakai suar dalam belang2 hitam putih..hati aku terasa sangat geram + marah..Malu ada orang seagama denganku berpakaian seperti ini...

Aku bangun dari tempat aku, pergi ke meja diorang tu..Dengan selamber je, aku terus masukkan ketulan2 ais dalam suar gadis tadi sbb dia duduk nampak suar dalam...

Terus terbangun gadis comel tu sbb terkejut kesejukan ketulan ais tu.. Aku pandang tepat dada dia sambil berkata dengan sopan, "aku pandang tut ko! sebab ape?? sebab ko yang tunjuk!"....

Gadis comel tu dengan muka merah padam, dia tunduk muka ke bawah... kawan2 dia ada yang gelak, ada yang senyap dan terkejut...

Aku sekali lagi tegur dengan baik, " aku pandang korang sebab korang sengaja pakai macam ni..korang pakai camni pon sebab nak tunjuk pada semua orang kan? cube korang pakai baju kurung ke, aku pon tak nak tengok! tak nampak pape! "...tegas aku dan terus blah dari tempat diorang...

Kawan aku tadi tergamam jap dengan kelakuan aku..aku menggeletar gak lah..bukan sebab takut, tapi sbb tak pernah aku buat camtu depan orang...

Aku diam jap sambil minta order air 100+.. aku tengok diorang blah dari tempat td..aku tau diorang muda dari aku.. aku tenang jap selepas minum air 100+..Selang 15minit lepas tu, datang gadis comel tadi ke meja aku..dia bagi note dan terus blah sambil menangis..

Aku terkejut dan tengok gelagat dia..timbul kesian di hati aku ni..Kawan aku cepat2 nak buka note tu...Pisssh! aku tampar tangan kawan aku tu...minah tu bagi kat aku, ko sebok apesal?
Terdiam jap kawan aku tu...muahahhahahha...

Aku bukak la note kecik yang berlipat tu.. "abg, sy minta maaf sebab kurang ajar tadi..terima kasih atas teguran tu..sy tidak pernah ditegur dengan my dad & my mom berpakaian macam ni..sy malu ngan abg.."

Tetiba hati aku cair bila baca note ringkas ape yang dia tulis..Jauh disudut hati aku, berdoa dan berharap semoga dia berubah dan jadi insan yang baik..Aku tau, keberanian dia menulis note ni, jelas menunjukkan dia perlu kasih sayang dan dorongan sesorang...

Yang pasti, aku rindu untuk melihat gadis comel tu..Mungkin dia dah berubah dan jadi insan yang baik...

(^_^)

p/s: rasa2 nak kena ais dalam suar, pakai la cmtu lg..kalau ada org yg berani masukkan ketulan ais tu, aku la tu...wakakakkakaka...

zassS

58 pengkritik tak diundang:

hestyrezyuda said...

SYABAS BRO.. WA TABIK SRING PADA LU..
WALAU PUN SEBENARNYA KU TERASA HATI DENGAN KAU.. TABIK WA TETAP TABIK DENGAN LU. BUKAN SENANG NAK BERUBAH KAN SESEORANG..

p/s : aku pasti apis.. dia juga rindukan kau.. mesti dia berharap dapat jumpa kau balik, untuk ucapkan terima kasih.. dan aku pasti dia selalu ke mid untuk cari kau... abang berbaju kameja putih ber slack hitam.. mungkin jodoh kau.. esok kau dapat jumpa dia.. aminnnn

fafarafa said...

aisehhh. kalo ko carik dia dan2 tu jugak, mesti dia rela terima kasih sayang ko kan.

ekekkekekekekek

Sulela said...

Jadi maksudnya, mak dan ayah dia tak beri perhatian la pada apa yang anak dia pakai.

Tahniah Apisz sebab berjaya menyedarkan seorang gadis daripada terus menjatuhkan maruah sendiri. Syabas! Berani betul Apisz ek...:D

Bangga betul la dapat kenal ngan lelaki tahun lembu neh...lalalala

hestyrezyuda said...
This comment has been removed by the author.
hestyrezyuda said...

err. nak tanya apisz..
sejak bila ko panggil aku AMIM nih??
musykil..musykil..

baincardin said...

ko memang bagus Apisz. ko bukan saja berani tegur budak pompuan tu, malah, ko bagus juga dalam bagi top-up free kat memember dan blanjer kawan². Semoga Allah murahkan dan lipatgandakan rezeki ko Apisz..amin..amin...amin.....^_^

vidadarisakura said...

eleh..
tipu!


haha


ya bah!
aku pecaya....
hee

anas afrohead said...

salute!

ai said...

SYABAS BETA!!! KAU MMG HEBAT!!AKU SGT KAGUM...

~tp jgn harap kau nk masukkan ais dlm suar aku sbb aku adalah berpakaian sopan. ngeh ngeh ngeh.. ;P

qishie said...

tabik spring juge...
kamu betol2 berani bro..
:)
tahniah coz berani bertindak..:)

~dARlee zURiS~ said...

uikss..berani nye
tp..percaturan yg baik
nasib baik tak kena penampo ek
hehheee..

z@md0tc0m ^^ said...

bagus bro ^^
gua sokong lu


p/s: mmg pantang tgk awek pakai pakaian menjolok mata ^^

arfahadnan said...

pergh...

berani tu...

neway, congrates ler coz dapat menyedarkan dier..

*seb baik dier tak melakukan adegan 18SG.. setelah ko memasukkan ais dlm suar dier erkk?

piNky LuCiA said...

memalukan kaum hawa je..

whatever pun.. tahniah utk ko.. sbb tindakan yg sgt berani.. n ilang satu dosa.. hahaha

nurshafiqah said...

wahahaahahah
hebat gle arr..
salute lah!
hehe


and ttbe da rndu..pegila crik dy...mne taw ttbe da brubah ley wat bini..

and xsngke gila arr ade org brani mcm tu skali..

gee said...

tu la..brg berharga tunjuk2 lak..wa caya sama lu apiz..

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to hestyrezyuda --> ala, ko terasa ape ni... huhu..maaf ye...


p/s: jodoh tu dah ditentukan oleh NYA..



to fafarafa --> kasih sayang Ayah & Ibu lagi bermakna kan...


to Sulela --> agaknya la kak..mak ayah skrg bz kejar kemewahan sampai didikan agama pon tak dapat nak bagi...

sekadar menolong sesama agama =)

bangga gak dapat kenal akak...

(^_^)

pinkiss said...

huih. tekejut gak aku ko buat camtu. tapi.. tindakan yang mengundang keinsafan gadis itu.

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to hestyrezyuda --> aku pon tak tau bila...


to baincardin ----> AMIN..=)



to vidadarisakura --> ke ko yang gadis comel tu..wakkakakkaka..


to anas afrohead ---> TQ!

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to ai --->
takde keje nak masukkan ais dlm suar org tanpa sebab... mau dapat penampar je kang! =P



to qishie ---->
BERANI kerana BENAR, TAKUT kerana SALAH =)


to ~dARlee zURiS~ -->
Kena Penampor, sakit saje la dapat...


to z@md0tc0m ^^ -->
tak menjolok dah..dah boleh rogol kalau ada org jahat....muahahahhaha..



to arfahadnan ---->
TQ, mana yang mampu, kita tlg..selemah2 kita, kita tlg dengan mendoakan..im right?

*seb baik la gak..kalau tak, naya je..he he..

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

to piNky LuCiA --->
dosa tengok TUT dia tu camne? ape2 pon, niat nak tlg..tu je.. =)



to nurshafiqah ---->
Nak test berani tak, cube la pakai camtu depan aku...wakakakkaka..confirm aku tak berani dah..HA HA HA...


to gee---->
Kalau "MARVELOUS" takpe gak nak tunjuk..HA HA HA..

lawak jek...


to pinkiss -->
sekadar membantu.. =)

sharamli said...

k0 nk ng0rt sbenarny kn..kn..kn..
ecece..malu2 lak..

IdaAnuar said...

tahniah apisz...sebab berani menegur benda yang betul...

Tie said...

He he....baru dapat dengar lagu tu..ok gak!!

Hmm....tak sangka reaksi gadis comel tu gitu, ekk... alhamdulillah. Kekadang orang berkelakuan gitu kerana hendakkan perhatian...Kesian gak kat budak tu...moga2 dia terus dapat bimbingan...

dayenpanthepucca said...

waa sungguh mucho tindakan tersebut tapi kesian gak ngan pompuan tu. iskh3...

effie said...

wah..
abang nie pun satu..
lambat siot..
kejar laa lain kali..
hampes..
pastu bising2 tak de gfren..
ish..
insya allah
jumper laa tue nanti..

F A R Y N said...

aku mau cuba.ada brani nak masukkan ais dlm seluar aku??hahaahaha

LifeSaver said...

uiks!!!!lps ni aku kuar kena pkai bj kurung...takut2 ko masuk kan ais dlm sluar aku plak..hahahaha

p/s: superb la!!!leh jadi pencegah maksiat lps ni..kih3

intan.dayana said...

jarang rase nye ade Org tegur mcm tu..slalu yg ade Org yg ckp blakang2 je..suh tegur dpn2 takut..
cOngrats sbb brani tegur budak tuh..hOpefully dea brubah..*wink*

Monkey D Luffy said...

aku pun nak gak...

Y E R N ain said...

bagos2.
anda diundang untuk selalu ke shopping mall krn di sana anda boleh menegur mereka yg lebih ramai mcm tu.

sekian.

ms.syaza fatinah said...

hehe...kelakar la cite ni...x sgke ad org yg brani wat cm2..
ustz pn lom tentu brani...
hehe..
syabas2!!

~~~ kay ~~~ said...

just pray!
org kata jika kita ingat kat seseorg, org tuh pun ingat kita.. insyaallah dia ingat sampai mati tuh apa yg apisz buat kat dia...hehehe

ampaknya skrg ramai anak anak kurEng kasihsayang dan perhatian kan... (tapi kita dulu pandai bawa diri kan)

i.am.belle said...

apisz~ dan aku adalah perempuan melayu terakhir. lalalala...

3p4h said...

Subhanallah... Berani sungguh kamu ya!

Erm... Mujur orgnya yg jenis xmelawan. Kalo yg melawan, pasti tjadi ssuatu yg kita xsangka kan?

p/s: Bertindak dgn bijaksana

suzie anne said...

hehehe...gud ...:)

penjenayah.merah.jambu. said...

peh..gile ganas!
hikhik..

manusia mmg perlukan perhatian.
kadang dia wat cemtuh sbb nk jadik somewhat rebel la..
sbb tadek sape peduli kan die..
bgus ko tak pk bukan2 pasal die..
hihi..
tp siyes amat ganas.

eliza said...

bagus2...:)

- - - - -- - APISZ- - - - - - said...

to sharamli ---> aku tak minat nak ngorat2 ni...


to IdaAnuar ----> TQ kak ida..


to Tie -----> amin..mudahan camtu lah..


to dayenpanthepucca ---> kenapa kesian?

- - - - -- - APISZ- - - - - - said...

to effie ---> takpe..ada rezki, kawen terus...



to F A R Y N ---> ko nak try boleh gak...aku masukkan air terus..takdenya Ais je...




to LifeSaver ---> ko kan baik..aku tak jht nyer...

- - - - -- - APISZ- - - - - - said...

to intan.dayana ----> aku tegur klu diberi izin olehNYA..tak semua aku mampu buat cmatu...




to Monkey D Luffy --klu kapten pakai camtu, dah tak betoi namenya!!!



to Y E R N ain ----> tak semua tempat aku berani ler...kecuali dengan izin-NYA

- - - - -- - APISZ- - - - - - said...

to ms.syaza fatinah ----> TQ, aku pon tak tau nape berani sgt hari tu...

sbb awek tu comel kot...

wakakakkaa..




to ~~~ kay ~~~ ---> kita tolong ape yg mampu je kan...




to i.am.belle ----> aku tahu..sbb tu aku suke ko...wakakakkakaka

- - - - -- - APISZ- - - - - - said...

to 3p4h ---> kalau berlawan, mau aku peluk je budak tu...HA HA ha..





TO suzie anne ----> TQ




to penjenayah.merah.jambu ----> semua org perlu perhatian kan...



to eliza ----> lagi bagus klu girl tu ko..wakakkakakakakka

QueenWizza said...

pergh.
terkedu gak bc.
x sngka ko brani wat cmtu
hehe..
tp cool
at least ko dah tolong seseorg.
wah.
mesti budak tu nk jmpa ko gk!
bestnyeeee

afzan;NA said...

uiks...jejaka idaman aku ialah orang yang berani tegur seperti mane cara ko tegur dak pompuan tuh, ahaks...

tahniah tahniah...

moga2 ko dapat MARDHATILLAH =)

- - - - -- - APISZ- - - - - - said...

QueenWizza ----> lom dpt jupe lg dak tu..huhu..



afzan;NA ----> adakah aku tergolong jejaka idaman ko? muahahhahaha...

afzan;NA said...

hahaha...mungkin :P

3p4h said...

Hahaha... Nice 2 knw u bro! Keep it up!

rimieilya said...

wah..tabik la kt ko.syabas2..meh la dtg johor n wt camtu gak.ramai je yg pakai camtu. aku y pempuan ni pun naik malu tau..sungguh kurang sopam

apisz said...

afzan;NA --- marah laki ko nnt...



3p4h ----- Nice meet u too bro! =)




rimieilya ---> belanja aku makan la ye... =)

Melissa Mazlan said...

OMG..kisah benar ke?

afzan;NA said...

laki aku sporting, haha [cam ade je :P]

attila razmie said...

uuu..dasat~!! tp bagus la tu..klu x sampai bila pon dia xsedar2 kn..hihu

apisz said...

Melissa Mazlan ---> ye,,kisah benar =)


afzan;NA --> ada bf pon malu2 nak ckp..takut jth saham ye...


attila razmie-----> huhu..hope semua ok la...

acid_amino said...

waaa...salute bro...gile r..lau de lg 20 org mcm ko kat mlaysia ni msti melayu xde org nk pijak...

LifeSaver said...

aku baik ke??mana ko tau????hahaha

Muhafis said...

gamble betui hang bro.. kagum ak.. langkah drastik mcm tue perlu ker? mcm harmful doe..

afzan;NA said...

haha...tak maen la boyfriend2 ni...kalu nak, kawen terus baru best :P

*takde istilah couple in islam or islamic couple*

stuju? ;)