Le tour de'Langkawi 2009

Ni beberapa gambar aku yang hancus sepanjang aku layan LTDL 09..tobat aku kena belajar banyak benda...sakit pinggang sampai leni...adoi la...








BMX extreme dari Mat Dagu









p/s: nest year, akan dibaiki hasil gambar....tak puas hati untuk tahun ni =(

zassS

41 pengkritik tak diundang:

Mr PenyuBiru said...

apa yg hancusnye. aku mentengok gambar tu ok jer.

ab geldofg said...

cntik...pe

apisz said...

ke'sharpen' subjek tu buatkan aku rasa tak best...

motion tire beskal tak gerak...

subjek keras...

susah nak dpt angle menarik disebakan tiada pengalaman dlm shoot sport sebegini...


nway, tQ ab n mr.penyubiru..


(^_^)

IdaAnuar said...

okey apa pisz...tak pe lah nanti pandai lah lagi tu...yang penting usung je camera tu kemana gi..hatta ke toilet sekali pun!

apisz said...

IdaAnuar --->ish2...takkan lam toilet kot...huhu

Y E R N ain said...

part monyet tu comel lar.
sbijik cm ko.
lalalala~

baincardin said...

gambar sport+pergeranakan memang susah nak shoot. aku pun fail dlm bab nih. ^_^ takpe kita belajar lagi. btw, cun gambar nyet blonde tu! ^_^

3p4h said...

Serius best!!! Mat Dagu pn ada kot.. Wah... Sudah lama tak main extreme games~

p/s: Masih bermasalah dlm snap gmbr sport?? U r using Dslr ryte??

sharamli said...

mmg hancus...
naseb baik mgaku...
ekekekekeeke...lwk ja...

k2..cuba lg ta0n dpn...
try ur best..

Ichi said...

gambar panning mmg sukar bro, if nk sharp, kang ter over frost rite..nak nampak motion, kang xsharp..esp if xde stabilizer. tp kan, ade aritu aku tgk gune PS ade method utk perfect panning by memule ko shoot pic frost then using PS ko add motion affect kat wheel ke kan..ehhehe! menipu tp effect die gempak la..tp aku rase kan, nk panning nie kene byk training..esp teknik memusing badan.hahaha! gud luck bro.
P/s: pics lu terbaek bro

hestyrezyuda said...

EH, ADA ENTRY BARU...
AKU SINGGAH...
AKU TENGOK...
AKU PANDANG...
AKU OUT...

TAK NAK TINGGAL KAN KOMEN..

SEBAB MASIH MERAJUK DENGAN APISZ...

ann frendly said...

mesti panaz sangat time tu.. dulu dorang lumbe lalu depan umah ann.. sekarang dah tak lalu :(

LifeSaver said...

btul3..kurang sharp gambarnya..hik3..tapi xpe..budak baru blaja..ambik galah..jgn jolok buah cempedak..jolok buah mangga..leh cicah kuah rojak + budu!lallaalala~


apisz: chaiyok2!!utk next year ajak aku skali!hik3

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ok la tu...

xda la terok sgt...

comey la monyet tu...

hihi...

Shemmi said...

aku ikhlas bg komen yer...

emh...OK tapi bak kata ko sendirik..kena banyak belajar lagi..amik angle yg lebih kreatif..gambar kurang menikam jiwa..(cewah..cam le gambar aku amik menikam cam pisau)

sekian komen yg tak bertauliah..terima kasih!

* seksi ar mamat nampak bulus daders tu..wawawa!

intan.dayana said...

ok..cume xperfect sgt..
bule dperbaiki..jgn sedey2..

cik siti penguin said...

lawa gak ah gamba2 uh.
btw, mascot die comel.
haha.

sometime sometime sometimes said...

menci menda alah ni... tahu kenape? kerana menda alah ni la aku stuck sampai 2 jam stgh dalam jam....gile... menci menci menci

gee said...

cantik la..

Cikgu Lola said...

excelllent gambar apiszz.. walah..
besok boleh jadi photograpy profesional

pinkiss said...

okey la tuh. alaa.. sakit² pun ada hasil yg agak elok. c0ba lagi di lain masa.

ps - aku suka snap pic aku time tgh drive.

z@md0tc0m ^^ said...

Apisz
ok je aku tgk gmbr sport ko amik..cun ahh..nanti ajar aku camana nk amik gambar sport ^^

F A R Y N said...

aku takan komen pic2 ko takut ko menangis baca komen aku..yg aku bley kata sila blaja dgn senior2 untuk memantapkan skill anda..

z-cited said...

bagus2...ade peluang blaja utk shoot..

apisz said...

TQ semua.. kritikan, kutukan, pujian, semuanya akan dijadi pengajaran untuk aku terus memantapkan lagi pict2 ni semua...


(^_^)

~~~ kay ~~~ said...

apisz,
eos 350D..low end...sama level ngn d40 kan ... dulu kay main godek2 pandai sendiri tau atlast skrg pakai camera digital compact jer.
(ingat nak jual canon-DSLR 350D)
sila rujuk ke blog kay kalau nak tengok....

attila razmie said...

uih..cantek2..:P aku xpandai buat jadi aku puji orang y pandai buat..

apisz said...

~~~ kay ~~~ ----ha'ah..lebih kurang ler..apesal nak jual? nak pakai yg lagi gempak ye...

kay, jom la join same2..minat dah ada kan...

apisz said...

attila razmie ---- gambar biase je..aku pon baru je belajar tu....

eliza said...

ko tetap kacak dipandang mata ku...

hahahaha

apisz said...

eliza ---> ko asyik perli je...huhu

eliza said...

mana ada......betul2 la....bukan cobaannnn...heh

apisz said...

eliza ---> aku takde duit syiling ar nak bg upah....wakakakkaa...

ab geldofg said...

wah2 rmantiknya ko org bdua..jles aku

eliza said...

syiling? doit kertas laaaaaaaaa :p


ab.........lalalalala

ab geldofg said...

eliza aku cerai ko talak 12....jgn cari aku lagi!

eliza said...

hehehehe.....:p

apisz said...

eliza----> biar je ab cerai ko..nnt die gila talak..confirm die nak rujuk ko balik..wakkakakaka...


aku takkan ceraikan ko sbb ko comel...


muahahhahaha....

nurshafiqah said...

mungkin ak xmmpunyai ilmu dlm bidang fotografi ni..
tp ak rase lawa jew..
gmba dlm paper lg xlawa taw.

apisz said...

nurshafiqah --TQ =)

Sulela said...

Belajar dari pengalaman, bro...hehehe

Tapi cantik la tuh. Gambar monyet mat salleh tu cute!