Apisz - Laskar Pelangi

Lirik..

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya

laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia takseindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…

~end

p/s: aku dedicate this song kat semua member2 di alam maya....


zassS

51 pengkritik tak diundang:

Miss Jaz said...

salam adik,thanks coz dedicate lagu tu kat kita org..eh akak termasukkan??he..he..jaga diri..blajar betul2...keja tu nanti ek..fokus pada pelajaran dulu..akak doakan adik cpt abis blajar then trus kerja...tak sabar nak keja kan?

apisz said...

kak..lagu tu memang untuk semua...hmm, masa kecik2 dulu, sgt suke belajar..

skrg bila dah besar, rasa mcm tak sama..sbb? kita lebih banyak mengenali dunia luar, banyak membaca, then terlintas di fikiran bahawa dunia skrg, hanya untung pada sape2 yang pandai amik peluang..

dah la kos yg saya amik ni, khas untuk keje kilang..dah terang2 kilang mau tutup skrg..

pengangguran makin banyak..mana nak campak kami yang baru nak melangkah ke alam kerja sedangkan org2 luar yg kena buang keje pon sibuk cari kerja jugak..

so lg banyak persaingan..

bosan...

apepon, thank nasihat tu kak..sy tetap habiskan jugak..hehe...

(^_^)

Miss Izah Mohamed said...

i like dis song.. nice kan.. hehe

apisz said...

Miss Izah Mohamed :
for u izah...

(^_^)

eliza said...

tengkiu..tengkiu... :)

apisz said...

to eliza:

tenkiu saje? bagi la duit sket...hehe..

LifeSaver said...

ari tu ada org baru je suruh dgr lagu ni..tp xdgr2 lagi~

Zahari Ismail said...

livesaver...wiseman la tu.beb lagu ne mtak tolong dengar betul betul...halusi lirik..

MIMPI ADALAH KUNCI...
UNTUK KITA MENAKLUK DUNIA...

semua tools ada kat kita..apa yang dia tulis kat lirik tu betul.

kita kena bongkar rasia tu.ada pada diri..join isutera.

apapun lagu ne best gila...

nurainmunderfahn. said...

x suka lagu ni.
mr. bredpit, xkn u nk bg lagu ni utk angelina jolie??

apisz said...

to LifeSaver :
kalau camtu, i bagi lagu ni kat U ye..cube hayati lirik dia betol2...pastu dgr baik2 ye...


to Zahari Ismail:

betul tu..lirik lagi kalau kita betol2 halusi, kita fahamkan maksud dia, banyak yang boleh pelajari!!

to nurainmunderfahn.:
ain, u selalu nak gaduh ngan i kan..ada je tak kena..ke u nak lagu spesel? muahahhaha...

(^_^)

effie said...

huuuuu...

apisz said...

to effie :
oit dik...ape huuu2? tak suke??? tutup telinga! hehe...

(^_^)

Miss Izah Mohamed said...

aiyak.. its 4 me??
wow.. tenkayu! ngeh3

apisz said...

to Miss Izah Mohamed :
ye ye..for u...baik kan.. leh jadi adik ipar kan...miahahaha...

(^_^)

bvlgarigirl @ Arianna said...

kunjungan berbalas

follow dah balas juga..

thx apisz

apisz said...

to bvlgarigirl @ Arianna:
dengan itu,i dedicate lagu ni kat u ye...welcome...

merci bien,

(^_^)

afzan;NA said...

err...sape nyanyi lagu ni? :-?

nurainmunderfahn. said...

ngiahaha. hidop utk gado.
best kn?

lalalalal~

ab geldofg said...

pndai juga ko wt lyric ye

apisz said...

to afzan;NA:
sape??? tak reti baca ek? miahahahaha..------> "Apisz - Laskar Pelangi"


to nurainmunderfahn.:
aku ni penyanyang..tak suke gado2... ngeh ngeh ngeh...

to ab geldofg :
pandai la..baru tahu ke?? pandai tiru...miahahhahahha...

nnt aku wat utk ko 1 lirik baru....

(^_^)

afzan;NA said...

ade artis nama apisz ke? tatau ponnnn

apisz said...

to afzan;NA:
ala ala ala...ketinggalan betol..ada la..yg top kat new castle..tak kenal ke? nak suh kirim salam?

muahahhaha...

(^_^)

nurainmunderfahn. said...

penyayang??
bkn u slalu buli angelina jolie ke?

afzan;NA said...

nak tengok muke dulu...
kalau hensem nak kim salam...
kalau tak hensem nak kim mende lain

hahaha

razor said...

serius aku tak tahu.

lagu kumpulan apakah?

ketinggalan zaman tol aku,

huhu

*cari2 siaran radio

apisz said...

to nurainmunderfahn. :
i tak kenal la sape dia..u salah org ni..

wakakakakakkaa....

to afzan;NA:
lebih kurang cam bf u la..haha..
klu tak encem, nak kirim ape? flying kiss?? muahahhahaha..

to razor :
biasela tu..dia ni suke merendah diri..tak kejar populariti..ha ha..

cube cari siaran Manis FM.. 88.1..

kalau tak dpat tu, "anda berada diluar kawasan...sila cube sebentar lagi..."

muahahhahhahaha...

(^_^)

afzan;NA said...

aduss...susah la nak tau dia hensem ke x...

bf pun aku tak maen, cemane nak tau hensem ke tak, hoho....

kirim flying kiss? eh..eh...sampai ke nak kirim?

jauh tu...kl ngan new castle, [malaysia version kan? lol]

vidadarisakura said...

wajib ko tulis nama aku!
sekarang!

sekian

baincardin said...

Laskar Pelangi oleh Nidji. memang best banget lagu ni bro ^_^ x sabar2 nak lagu ni kuar dlm RedBox karaok, leh melalak lagu ni puas2!^_^'

dalami liriknya betul2, halusi ertinya elok2, maka hargai hasil pengertiannya dgn bersyukur ^_~ peace.

apisz said...

to afzan;NA :
wow wow wow...takde Bf..confirm kerat jari aku tak caye....

muahahaha..


to vidadarisakura:
aku tak mo gosip2 diantara kita di hebahkan klu aku sebut namo ko...
wakakakakakaaa...


to baincardin:
hehe..betol tu bro..setuju!

(^_^) peace...

rose emely said...

aku dedicate balek lagu nih kat ko...
ceria-ceria selalu...

sharamli said...

tq..wal0p0n xbrapa nk alam maya sgt...muahahaha

apisz said...

to rose emely:
muahahahhaa..ko memang baik giler...thanks ye..har har har...

to sharamli:
lol..apesal? ada prob ke???

(^_^)

LifeSaver said...

encik apisz:
mana lagu 2!!xmau kwn!!majuk2..haha

karipap:
eh!!mana tau wiseman??conpius~hik3

afzan;NA said...

hahaha...
kerat la jari tu...
sebab memang betul aku tak de..

adoyai....

besi said...

pujangga cinta rupanya dia nie

yOuJiE.. said...

wah....da lame aku post lgu ni..xde pun komen berjela-jela cmni, x aci arr...

Ape pun, lagi ni mmg menenagkan dan bersifat 'alam'...rase mcm tanah air dunia sume nyanyi lagu ni..mcm tiupan angin menepis pipi...smooth......

yOuJiE.. said...

wah....da lame aku post lgu ni..xde pun komen berjela-jela cmni, x aci arr...

Ape pun, lagi ni mmg menenagkan dan bersifat 'alam'...rase mcm tanah air dunia sume nyanyi lagu ni..mcm tiupan angin menepis pipi...smooth......

JIVEBUMZ said...

sedap lirik nie ek?? boleh amek?hihi

apisz said...

to LifeSaver :
la..nak ke? amik la lagu ni..hehe..ke u nak i nyanyikan untuk u..har har har...

p/s: dunia ni kecik..pastu KARIPAP semua org penah mkn..memang karipap kenal semua org..wakakkaka...

to afzan;NA :
saje je tu..kira ada can la ye...muahahahhaha... =P

to besi :
cinta pada yang ESA... =)

to yOuJiE.. :
ko ciplak lagu kat mana? tgk la sape tu...-----> "Apisz - Laskar Pelangi"

bukan Nidji...haR har har...

apepon, lirik lagu ni sgt2 best!


to JIVEBUMZ :
amik amik..freee jer...takpe..amal jariah... muahahhahaha


(^_^)

Shemmi said...

nice song ops...cool song!

memang suke!..

*shemmi yang jenis takkan pernah suka lagu penyanyi pompuan!hahaha...

*gatal kah aku?ngee..

lela said...

Apisz, kiranya lagu ni untuk kak jugak la kan, kan, kannnnn...hehehe. Time kassseyyyy...

BudAk hijAu said...

kat aku skali kah...???

ngeeeee...

LifeSaver said...

aku tunggu ko nak nyanyi...dah banjir dah umah aku ni~

apisz said...

to LifeSaver ----> lagu yang dimainkan dlm blog aku skrg untuk ko!! oh tak mungkin!! harap ko tehibur ye...muahahahaha...

LifeSaver said...

ko tipu erk?aku sedih..biar la aku membawa diri ke newcastle..hahaha

apisz said...

to LifeSaver ----> mcm la aku nak pujuk ko..wakakkakkaka...

(^_^)

LifeSaver said...

aku x minta di pujuk~ aku cuma mahu membawa diri ke new castle..gi shopping2..lalalala

apisz said...

to LifeSaver ----> weh, klu betol2 nak gi, jom la..ape ko nak, semua aku belanja...mkn, minum, beli itu ini, semuanya aku belanja..tempat aku tu..takpe..kawan2 kan...




p/s: aku belanjo, mu hok baya deh..muahahhaha...


(^_^)

LifeSaver said...

ok!!set!!tmph tiket kapal selam..malam ni kita gi new castle..ko blnje aku ye..aku malas nak bwk duit ni..byk sgt..hahahah!

afzan;NA said...

can? ade ke? lalalallalalala :-"