Aku terpaksa pulang ke New Castle besok..

Kepada sahabat2, esok aku akan pulang ke tanah airku tercinta, New Castle memandang besok dah mulai cuti untuk Chinese New Year.. Jadi di kesempatan ini, aku nak memberi notis, yang aku ngak boleh memblogging pasal kat sane internet takde...kalau ada pon, mahal nak mampos sbb aku kena gi CC tiap2 hari...tak larat la wei....

So, mane-mane sahabat yang tak sempat aku jenguk tu, mintak maaf la ye...keterbatasan aku menghalang aku untuk merayau2 di alam maya ini...

Kat sana nnt aku belikan korang febret nasi aku, nasi kerabu..sedap woo.... ada sape2 tak penah makan dan tak pandai makan nasi kerabu tak?? kat tempat aku ni, nasi kerabu memang best.. kalau nak kira harga, baru RM1 sebungkus...tapi kalau dalam dollar, aku tak pasti...muahahaha...

Aku balik pon, sebab cousion2 aku nak kawen..Hampagas betol diorang...Masa ni lah nak kawen...aku baru nak rehat2 menikmati suasana di sana... confirm2 la aku kena tolong buat kerja...

Akhir kata, aku nak meminta maaf salah dan silap ye kawan2.. doakan perjalanan aku selamat pergi dan selamat pulang.. sape2 yang rindu kat laki macho penuh bergaya, tinggal je pesanan kat bawah..nnt aku menjenguk korang ye...

sob sob sob....tata titi tutu...

*p/s : ambo kelik dulu deh..hok mano nok gapo2, oyak jah..tepat kawe ado belako...bare muroh2 belako.. muahahahaha...jom jale2 ngan ambo....

zassS

43 pengkritik tak diundang:

JIVEBUMZ said...

cis rupanye kelate ingatkan obersea..hihi

neway selamat berkenalan dan selamat pulang ke kampung.. moga selamat pulang n selamat kembali!

apisz said...

JIVEBUMZ:
terimo kaseh banyok2...

selamat berkenalan juga..jom jale2 gi new caslte?

penah gi tak??

(^_^)

besi said...

slmt jalan...
berhati2 dijalan raya

vidadarisakura said...

kalau rindu ko dapat adiah?


kakaka

Monkey D Luffy said...

kat kelantan ada new castle rupanya

apisz said...

besi :
ty besi waja..ngeh ngeh... =)

vidadarisakura :
aku bg flying kiss..nak?

muahahaha...

Monkey D Luffy :
dah tentu KOTA BHARU tu NEW CASTLE..wakakakaa....

TurTl3!! said...

cis..aku tertipu..rerupanya nak balik kelantan..

sharamli said...

tubik d0hl0ghat dy0.........

vidadarisakura said...

plaingkik dari aku ko mahu?


haha

Dato Paduka Masri said...

terimaksaihkeranamemolowblogkuyangtakseberapaitu..........

apisz said...

TurTl3!! :
hehe..i'm sorryyyy...( suara macam amer raja lawak yg baru tu)..wakakkakaka....


sharamli:
bahasa kebangsaan negeriku, New Castle.. muahhahahha...

(^_^)

apisz said...

vidadarisakura :
wow.. sakit la wei!!! main kasar betoi.... nah, muah muah..wakakkakaka...


Dato Paduka Masri :
i follow u...digi..kemana2 sahaja..janji kuning...ngeh ngeh...

(^_^)

Miss Izah Mohamed said...

laa kelantanese ke?? hehehe
i laik nasi kerabu! ;p

apisz said...

Miss Izah Mohamed :
nape cik izah..suke ngan kelantanese ke? muahahhaha....

suke nasik kerabu? meh jalan2 umah aku kat new castle..muahahhaha....

(^_^)

ab geldofg said...

guano gak mu weh!....tugu kawe nok gi sano jugok

apisz said...

ab geldofg :

maghi la ab wei..kawe nok tubik amik gambar kat KB nnt..nok gi calling2 la... muahahhaha...

(^_^)

ab geldofg said...

no koling2 nate ghapo...nobo mu tak dok

apisz said...
This comment has been removed by the author.
apisz said...

ab geldofg:

wakakkkaka..aku ingat mu buleh tanyo operator service...

nok ko?

celcom 9- tigo tujoh so tigo 0 tigo duo

mu miskol aku la wei..namo mu etek..nnt aku miskol mu balik...

muahahaha..

no betol doh tu..aku kelik esok...

ab geldofg said...

tnya wtpa/...ko bkn pnting dlm hdup aku hahahahahhaha

apisz said...

muahahhaha....

no hal bro.... ngeh ngeh...

baincardin said...

nasi kerabu. teringat masa tahun 1995. ikut member kelik kelate. kat pasir mas. x ingat nama kampung dia. masa tula 1st time pegi kelantan,rasa nasi kerabu,laksa kelantan,buah katak puru, dpt tgk ular sawa batik kekenyangan,rasa budu (sampai skang dok ratah budu) hehe. memang best.skang dah lost contact ngan mmber tu. anyways, selamat bercuti apisz.Si Nien Kwai Leng,Gong Xi Fa Cai! ^_^

razor said...

babai...

kawe buke ore kelate..tapi kawe meme hebak la kalu nok kecek kelate ni boh..

huahua...

selamak jale ibu gotu

penjenayah.merah.jambu. said...

balek obersi?
mak aih..

err..ke tipah tetipu neyh..
kelantan?
err..err..tak paam.
apekah kaitannye mereka berdua tuh?
*garu pale*

anida anuar said...

la..nak balik newcastle dah...alah akak baru nak bermesra-mesra dengan blog adik ni..dah nak balik pulak.anyway..selamat pergi selamat balik erk....nanti dah balik..jempaut bertandang kat blog akak ....salam kat orang oversea tuh...

lela said...

Waaaaa...ingatkan balik oversea. Tipah tertipu lagi...huhuhu.

Nasi kerabu ni kak tak minat la. Aritu penah cuba masa pegi Kelantan. Takleh masuk ke tekak...huhuhu.

Apisz, jaga diri bebaik. Jangan nakal2 dannnn kenangi daku dalam doamu...wahhahaha (ayat skema). Nanti tangkap gambar cantik2 banyak2 ek Apisz. Buleh kak letak kat dalam komputer kak neh...hehehe. Suka betul la tengok view cantik2...hehehe

p/s: sakit perut gelak baca komen Ab dan Apisz...hahahaha

arfahadnan said...

selamat bercuti ke new castle..

cesss...

new castle kunun..

wink..wink..

fafarafa said...

wahahahha. aku sungguh x paham conversation antara apis & ab.


selamat menempuh jem ye. ekekekekekek

LifeSaver said...

pakcik ni org kelate rupanye. aduyai~ aku nak tgglkan pesanan:

1)nasi kerabu limabelas bungkus
2)kopok lekor 1 kontena
3)baju berpuluh2 pasang
4)tudung enampuluhenam helai
5)pasar siti khadijah tu bwk balik KL yea~
6)sepupupapat ko yg ensem bwk balik cni ye

p/s: kimslm kat mak mertua aku yea~ :P

kuIna Jentayutiara said...

sy pn akn merindui laki macho nie
ngeh3x...

epapun epy olidey...

Shemmi said...

esok saya pun nk pulang ke Itali...melawat boyfriend kecintaan Kaka Ricardo...haha...


selamat pulang utk mamat yg kengkonon Macho...

eliza said...

eh aku ketinggalan la..
woi sampai ati ko balik x ajak2 aku..

Nazz said...

Cis.. aku pun tekena da.. ku sangkakan obersi betul.. hik hik

Mijan said...

balik la bro..........
dah ader kt umah pun.........
anak yg soleh katakan...

BudAk hijAu said...

aku tertipu....cit!!

wesss...dah2..aku cuti 6hari pown dh blk..ko pahal xbalik2 lg nie..?

rose emely said...

huhuhu...
new castle sehh..
kat ceruk maner la kg tu...kasi info sket. kot2 terserempak leh gak menge'pow' nanti.

kell said...

fuyoooooo jauh giler new castle dier hahahahahahaa bole dapat budu lagi hhuuuuuu

aDuKa said...

pe brg nsik kerabu. wat balik nsik minyak laaa.. hahaha.. =P

apisz said...

to baincardin :
nnt kita gi new castle ye..leh shoot suasana kat sana..pasal mkn takpe..leh belanjer... =)

to razor :
bagus2..demo ado package klu nok ore tino kelate...muahahahha...

to penjenayah.merah.jambu. :
Kota bharu ibu negeri kelantan..kami sek2 klate dok panggil kota bharu..panggil new castle.. hilir sket bunyi...ha ha ha..

apisz said...

to anida anuar :
jom jalan2 new castle...


to lela:
kak lela, tak dapet nak shoot banyak2 la..nnt moh kite pi jale2 ke klate deh? make angin... hehe..


to arfahadnan:
nak ikot jom la..jgn dengki2 lak..ha ha ha...


to fafarafa :
mari nak tlg ajar bahasa ibunda ku...he he...

apisz said...

to LifeSaver:
aku ada bwk kopok lekor je.. nak ke? kalau nak yg ko pesan tu, jom jale2 ke new castle...aku support...wakakakkaa...


to kuIna Jentayutiara :
aku juga merindui kamu...muahahahhahaa...

to Shemmi :
merci bien...thanks..aku tak macho tapi hencem...ha ha ha...


to eliza :
walaupon kita berjauhan, ko tetap di hati ku.. he he he...

apisz said...

to Nazz:
hehe..im sorry.....=P


to Mijan :
bagus2..jd anak soleh cam aku ye..ha ha ha..


to BudAk hijAu :
aku tipu sunat jek.. ko dah rindu aku ye??? muahahaha..

to rose emely :
ko nak pow ape? takyah susah2..aku belanja je ko...meh sini...
wakakakkaa...

to kell :
memang jauh kell..u penah try Budu? ha ha..klu tak pandai, i ajarkan....

to aDuKa :
tunggu demo nikoh la..buleh make nasi minyok sedap2.. hehe..

(^_^)

LifeSaver said...

aku mau..aku mau..ko support ape?support biki?hahaha..ada ko kimslm kt mak mertua aku??haha