Happy Chinese New Year 2009

Ello...aku amik kesempatan nak wish hepi new year kat sape2 sahabat aku yang sambut CNY...
sedar tak sedar, tahun ni tahun lembu..asiey, bila cek kad warganegara aku td rupenya aku ni tahun lembu..bunyi cam tak best je tahun lembu..muahahaha....

So agak2, buleh teka la umur aku berapa...tak tua tak muda... (^_^) ....

Aku terus google pasal tahun lembu ni..walaupon tak percaya tp just for fun... mengikut kepercayaan Chinese biasanya tahun lembu ni orang macho2, macam farid kamil..muahahaha..farid kamil macho ke? ( vida yg cakap) aku tak cakap....

Kat bawah ni aku cube kelaskan mengikut kepercayaan diorang pasal tahun lembu...

Kalau tak nampak, cuba klik supaya dapat size yang sebenar..


Peringatan : kepada sesiapa yang rasa dia tikus, ayam, ular boleh la kawan ngn lembu...muahahaha...aku nak kwn ngan org je....

Paling best orang yang tahun lembu ni: Bertanggungjawab, boleh diharapkan, jujur, penyayang, mulia, tegas, berfikiran terbuka, rajin, praktikal, sabar, tabah, berkuasa, berani, mahir, petah, berbakat, yakin, kritis..

Pesanan Penaja: Aweks-aweks kat luar cari la orang cam gini ye..Jujur dan Penyayang yang mana sukar untuk didapati pada abad ini.. wakakka... (^_^)


Nota dan Rujukan : Astrologi Cina
zassS

23 pengkritik tak diundang:

LifeSaver said...

promote diri ke??hik3

apisz said...

muahhahaha...diriku yang hina lg burok ini tidak layak untuk dipromosikan oleh mane2 pihak2... (^_^)

lela said...

my hubby memang lahir dalam tahun lembu tapi saya lahir dalam tahun naga. kami tetap serasi. jadi ramalan tu takleh pecaya...wakakaka

apisz said...
This comment has been removed by the author.
apisz said...

ye kak lela? alah, diorg ni je..suke buat khayalan akal yg takleh dipercayai..kan kan?

see, both of u still serasi n sweet..hehehe..wish u always happy dgn family tercinta...

amin.... (^_^)

hubby kak lela mesti ada sifat2 baik mcm kat atas tu kan.. mesti caring..muahhaha..

agak2 la, sape yg lahir tahun lembu ni, memang baik... toing...toing....

muahahhahha...

razor said...

lahir tahun gajah lagi baik.



lalala

apisz said...

muaHahahahha...tahun gajah ye... =P

Shemmi said...

tahun ni tahun lembu ke tahun kerbau?

pasal nengok gambar tanduk dia..mcm panjang & meruncing tinggi sket..nampak ganas sket..
lembu..tanduk dia pendek sket kan?

hoho..
marilah menkaji lembu dan kerbau..mengikut perbezaan saiz tanduk mereka

lela said...

Apisz, thank you...aminnnn...hehehe

Dah jadi suami isteri wajib la caring2. Tak gitu Apisz...hehehe

Selamat berkenalan ek...:)

apisz said...

Shemmi, tu lembu + kerbau = lembau..muahhahaha...

Nnt kita cari perbezaan lembau ye...kehkehkeh...

tp nama lembau cam burk sgt..u pk nama y seswai ye... =)

Kak lela, of coz..hidup bujang ngn kawen lain...

selamat bekenalan n nice meet u...

(^_^)

besi said...

bro...kita takleh kawan
aku lahir tahun kambing...
hehehehe tapi tak suka mkn kambing
tapi suka makan lembu heheheh

apisz said...

besi..mujur ko tak ckp tahun rimau...

kalau tak, confrim takleh kwn..rimau mkn lembu..muahahhaha..


takpe..kita semua insan yg sempurna..moh2 la kita berkawan w.pon di alam maya..

(^_^)

vidadarisakura said...

aku lahir taun islam..
match sama sepa la tu?
heee

apisz said...

wakakkakaka..vida, tahun ape2 pon tak kisah ler...

nak macth2 pon, bukan keje kita...terima je sape2 ur match..

muahahaha....

vidadarisakura said...

agak2 farid kamil lahir taun apa ar?

arap2 la bukan babi..
kakkaka

eliza said...

keserasian kita sederhana sbb aku dikatakan lahir pada tahun hanjeng.. kesian aku.. hehheh

apisz said...

vidadarisakura :

Farid tu lahir tahun ape??..ada hari tu farid bagitau aku..wakakakaka..
tapi dah lupe ar...tahun biawak kot...muahahhaha..

(^_^)

eliza : belom cube belom tahu... mana tahu kerasian kita lebih mendalam....
kehkehekeh...

tahun hanjeng? ish2..buruk betol..nape la tak kuar time tahun burung bangau ke.. bangau suke duk tepi2 lembu kat padang...

(^_^)

baincardin said...

Happy Chinese New Year apisz! semoga kita semua kat sini dilimpahkan rezeki tak terkira untuk kebaikan dunia & akhirat. amin.....
Tak kira la tahun apa, yang penting kita semua ceria kat sini! tak gitu apisz?
*apa2 pun aku lahir tahun kuda. peace...^_^

nurainmunderfahn. said...

Dragon War!

apisz said...

aik..tetiba Dragon War? Dragon tak wujud la atas bumi ni...wat cite bohong ye...muahahahaha...

apisz said...

baincardin:

kuda ku lari gagah berlari...muahahahha...

(^_^)

sometime sometime sometimes said...

tikus paling serasi??? wah saya ade can ni : hehhe

apisz said...

sometime sometime sometime:

wakakakaka..nape? ada can eh? sudikah dikau bersama ku? muahahahaha...

(^_^)