Kebizian sebab benda ni lah....

video



Memang 2 3 minggu ni, aku busy sangat...tak dapat nak update, tak dapat nak terjah blog korang, tak dapat komen2 penulisan korang...

Aku tengah busy buat projek yang agak nak pecah kepala...Programing robot ni aku fail sebab tak minat...Robot yang akan disiapkan nanti lebih kurang macam ni lah...

Robot ni fuctionnya untuk skodeng je..wakakkakakka...sebab ciri2 yang dilengkapi adalah kamera video dan kontrol dengan telefon/joystick yang di lihat melalui moniter..

Robot ni aku nak buat kecik mcm lipas..tapi bapak halus mcm kuman lak komponen nak buat..kalau berjaya mcm tu, confirm buleh buat skodeng hostel perempuan kat UKM...Muahahahhaha...gilos!

Benda alah ni, aku buat macam cctv jugak la..cume boleh gerak dan masuk tempat2 kecil...aku nak buat moniter dengan telefon tapi ongkosnya mahal gilo! baik aku wat beli DSLR baru dari wat menatang ni....cume mungkin boleh diupgrade kalau sape2 berminat dgn project aku ni..muahahahha...

Korang upgrade je pakai hanset..pastu letak kat tempat org awam...so ko skodeng je ape yg patot...dosa ko tangungg la...hahaha..

Hmm, satu kelebihan lagi, benda ni malam2 pon leh wat kerja..aku taruk lampu...bila persekitarannya gelap, automatik, lampu terbukak..so boleh dikontrol dan tengok dimoniter secara live view..

Untuk snap gambar, tekan je button pada controller, then gambar tu akan ditransfer terus ke laptop/pc/hanset....

Walaupon simple, ianya susah untuk di program...sakit kepala jugak lah..terbonkang jugak aku nak program...sebab tu la aku busy sgt2...

Maaf la ye kwn2 yang dah tegur tu..bkn taknak update or ziarah...tp benda ni for my future...dah settle semua, aku aktif balik...ok?

Oklah...sape2 yang nak ikut aku jln2, jom ke kuantan 6hb ni...


zassS

26 pengkritik tak diundang:

Sulela said...

Ngaaaaa...dasatnya Apisz boleh buat robot...

Mr PenyuBiru said...

weii! dah siap nnt robot tu, pas kat aku lak ek. aku pun nak try test gak robot skodeng ko tu.haha

qishie said...

all da best apisz!
nanti jgn lupa cipta robot yg leh teman shopping!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

walamak!!

kelihatan best lah...

buleh skudeng plak tu..=)

P/S: word verification bawah ni commuter..=p

apisz said...

Sulela -- sikit2 je..dah nama amik robot..muahahhaha



Mr PenyuBiru --- ok..nnt amik la pinjam...


qishie ---> cari je boifren...senang...leh teman gi mane2 je...



ZARA 札拉 [사랑해~] --->skodeng ko...lalallalalal

(^_^)

piqah SHJ. said...

hahha
pergilah mengear masa dpnmu itu.
wow da ade niat ouh nk skodeng2

effie said...

tidak memaafkan.

apisz said...

piqah SHJ. --- gurau je tu..




effie --- ok...taknak maafkan takpe...lalallalal

baincardin said...

semoga ko berjaya buat robot. betul ckap ko Apisz,...drpd buang duit beli benda alah utk robot tu, lebih baik beli DSLR baru! kekeke...

sharamli said...

ooo..ptut r...pasni r0b0t ni lak yg bz..hu3

Ichi said...

wah!! abang robot!! hebat2! gudluck wif project lu bro..

Nway kim salam kat Bandar Kuantan. aku rindu iye!!

zener_lie said...

untuk tugas akhir kuliah atau tugas akhir atau apa???

heheheh. bikin programnya yah yang susah :) kalo aku sihh, kemungkinan besar yang susah itu ngurus sensornya. sering gak jalan dan mahal pula :)

kamu anak elektro kah?

fafarafa said...

oit..oit...x berkat ko buat robot utk skodeng wehh. hahhahahah

IdaAnuar said...

apisz buat robot?maju nye apisz kedepan tapi tujuan nye skodeng...terus tak nak bagi bintang kat apisz...

gee said...

Tahniah..gi kuantan singgah ler Genting Highlands..

QueenWizza said...

waa robot.. hebat hebat..

ab geldofg said...

maaf mu diterima

cik siti penguin said...

waaaaaah
=P

ai said...

Cerdiknya apisz buat robot skodeng ni!!! kagum oooo..!

eliza said...

:)

sometime sometime sometimes said...

pergh apiz..smpai ke kuantan ko ajak ek.. setakat bangi ni pon xtercapai akal mu lgi huh~ wakaka

~~~ kay ~~~ said...

(^.^)

z@md0tc0m ^^ said...

perghhh
hebat ko bro..boleh buat programming robot..
ermm guna bahasa pengaturcaraan apa??



p/s: suka transformers

IT'S Me N.a.N.a said...

wahh!genius nyer kamu nie..hihiee...

Monkey D Luffy said...

teknologi yg baik tu! aku sokong... teutamanya tuk skodeng

fafaz said...

waaaa...
hebat2..
tp xmao r ada niat mahu skodeng2 gurl..
enggak baek seyh..
oke?