Promosi terhangat! wakakkakaka...

Muahahhaha..giler lama tak hupdate blog...serius tak dpt nak elak kebizian...ni aku nak promote blog kawan aku..cian dia..dah lama aku janji..wakakkakka...

Tapi aku suke dengan hasil kerja yang dia buat..begitu teliti...aku pernah beli hasil tangan dia...cantek...

Hasil kerja tangan ni memenatkan sebenarnya..Tp kalau dah minat tu, sanggup bergadai penat & tidur...

What so special about Liyana ?

Liyana, anak ke 7 dari 9 orang adik beradik..Merupakan graduan lepasan ijazah sarjana muda kejuruteraan elektrik..Apa yang menarik tentang beliau adalah kerana walaupun seorang yang memiliki ijazah dan mampu untuk bekerja dengan syarikat2 di Malaysia, namun beliau dapat menjana pendapatan sampingan dengan menghasilkan dan menjual produknya sendiri..

Anak kepada pesara Felda ini menghasilkan beg, bekas pensel, wallet, dan perhiasan menggunakan lebihan potongan seluar jeans yang ternama. Pada asalnya perniagaan ini timbul dari minatnya dalam menjahit bag dan aksesori...

Sambutan rakan-rakan seuniversiti menambahkan lagi minat beliau untuk berniaga..

Sila layari blog beliau di http://terompahsurau.blogspot.com/..


Antara koleksi terbaru yang berada di pasaran sekarang :

Alien struck into my head

I don't now what I must say here coz they are alien..no words can describe them.. they aren't normal creature and I just draw from what I can see in my head...ahaha.. I sound like psycho people right.. never mind, I used to it d[^_^]b

To all unique people out there, don't miss to grab my alien bag..1 of a kind I'm sure..As usual, leave me a massage if you want to take them to new home...Happy shopping everyone!

***out of no were***



***Captain Ant-Ant (sebut 2 kali sbb utk semut yg byk..ahaha)***


***Brontok***


***Trojan***


***Spyware***

p/s: nama semua virus..muahahhahaha..



Now denim pencilcase in town

Pencilcase anyone?? This time I combine felt with recycle jeans to cheer my bag...hope you will love them like I does..ehehe..

U can catch them on my etsy shop, or just contact me if you have any question or interest on my bag.. Big hug everyone d[^_^]b

***One for u (cute hp not include..ahaks) ***

***I fall for you***

***Just sweet***

***Roses anyone?***

***Sunflower Lover***


Muahahhahaha...aku hanya mempromosikan hasil tangan kerja orang...membantu itu amalan mulia... ( cik yana, harap2 aku dapat upah mkn kat kelantan delight ) ..

Ok la...time untuk aku melawat kawan2 jap...

zassS






45 pengkritik tak diundang:

orangorang said...

comelnya......klu apisz yg buat lagi orang2 kagum. hehehe

ab geldofg said...

kreatif dan rezeki ada di mana2

~~~ kay ~~~ said...

my sis ade gak buat mcm nih....
sbb my sis tuh cikgu so pasarannyer hanya di sekolah jer.. tuh pun x cukup tangan dia jahit, form one sampai upper six...agak lumayan!

piqah SHJ. said...

hehe
jd promoter plak..pasni ley promote my blog pulak lah.
hehe

Monkey D Luffy said...

ada komisen ni... hehehe

eliza said...

satu untuk aku boleh? hehehe

patungcendana said...

salam...thanks...jamee kat sekolah pulak...nanti aku beritau dia...

pernah nampak kau dalam blog ab...:-)

apisz said...

orangorang --- > ko mau aku wat ape? buat anak? lalallallalala...




ab geldofg --> ko silap...kreatif takleh di mana2..tp rezeki mungkin... =)




~~~ kay ~~~ ---kenalkan ur sis kat I boleh? i nak belajar ngan dia...sms me ok?




piqah SHJ.---> ko nak aku promote ape? ko mau kawen ye? muahahahahhaha



(^_^)

apisz said...

Monkey D Luffy ---> ada ar..klu ko nak komisyen dari dia, ko try promote...hehehehhee...





eliza --> takleh...hehehe..



patungcendana ---> aku pernah tengok ko dlm ab...eh silap..dlm blog ab..wakakkakakakkaa

(^_^)

IdaAnuar said...

salam apisz....comel betul.rasa macam nak buat tapi nak pegang mesin jahit pun...lalala(malu nak ckp) respek lah dengan dia...

apisz said...

IdaAnuar --> amik wat calon menantu..wakakkakka...

patungcendana said...

komen kau kat bawah tu...sangat laha...

ab jambatan...err...mcm tak sesuai je...dia titian kut...hehehe

hanis said...

salam perkenalan juga. (",)

apisz said...

patungcendana ---> laha? huhu..

ab jadi titian? titian ape? tak sesuai kot...dia lagi sesuai jadi jambatan gantung... wakakkakakka




hanis --- salam bersambut..muahahhahha

(^_^)

jiejah d'blogger said...

mmp mmg kreatif ,
kalau kerastgn mcm gue , wajib hancuss hahahaha

Tie said...

Wah...memang kreatif.

Kak tie ada kain jeans tu...nanti boleh buat macam tu..mesti budak2 tu suka, he he..

apisz said...

to jiejah d'blogger ---> tangan keras boleh dilembutkan..cume gune sunlight saja...muahahhahhaa...


belajar lah...tak susah pon..yg penting minat je...hehehe





Tie --> kalau kak tie ada banyak, jual ar kat saya..sy beli....sy pon nak buat jgk.... =)

patungcendana said...

macam aku sorang je yang banyak kat blog ab tu kan...hehehe

ab geldofg said...

aku hanyalah manusia....yg sering dsalah tfsir

lieya_latif said...

hai ...

thanks bro sudi singgah umah saye

wau...cun laa hasil kerja liyana nie...berkenan tgk....comel lagi satu tahan lasak sikit kalo pakai material dari jeans nie....

apisz said...

patungcendana --- muahahhahahha..jgn marah,,gurau ngn ko jek...wakakkakaka...






ab geldofg ---> muahahhaha..ko adalah manusia yang betuah dan baik...





lieya_latif --->
belom singah rumah lagi...klu singgah umah, kena bagi alamat..boleh pekena teh o ais...wakakkaka


yeah, suka hasil tgn dia..kemas.... =)


(^_^)

patungcendana said...

hehehe...peace...:-)

baincardin said...

bagus ko tolong org walaupun ko tgh bz tahap gaban! heheh :) mmg amalan yg mulia.

apisz said...

patungcendana --> ko marah nampak comel..lalalalala..

mcm nampak..hak hak hak...

apisz said...

baincardin ---> muahahhahaha...thanks bain...nnt aku jenguk blog ko...

besi said...

apa yg ko niaga ni apis?

apisz said...

besi --- aku promote je...wakakkakak...ko nak tau, kena la pi link dia...muahahhahaha

ai said...

wei...kretipnye! aku suke giler ngan captain ant-ant tu... ;P

patungcendana said...

comel la jugak...hehehe

Sulela said...

Pandai dan kreatif gak liyana ni carik pendapatan sendiri dengan menjual produk sendiri. Nice...

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

dats cute! alahai baiknye promosi kan~ huhu..

~~~ kay ~~~ said...

apisz,
dah sms number dia so pepandai ler yer.... kay x mo campur/tolak.
since both of u above 21yrs kan....
heheheee... selamat maju jaya~~~

qishie said...

apisz..bday qish dah dekat!

huhu

apisz said...

ai -- kalau suke, beli la..hehehe..bg kat anak2 tu... =)




patungcendana ---> ko mcm tak ikhlas jek...ish2...




Sulela ---> akak pon bleh..jual masakan akak tu..hehe...





:+:+: Ashikyn :+:+: ---> dapat upah, kena promosi..hehehhehe...sehat ke? lalalalala

apisz said...

~~~ kay ~~~ ---> tak dapat pon???





qishie --- besday dah dekat?? so?? mo aku belanja ke? muahahhahhaha...meh dtg bangi....

(^_^)

qishie said...

dekat gila!

5 jan!

haha

belikan tiket balik mesia bole?

apisz said...

qishie ---> alah..dah lepas....ko ni..klu bgtau awal2, bleh aku belikan....muahahhaha..

ko kat indon ke?

qishie said...

hari2 hari jadi aku!

haha


xpe..raya nanti aku balik!

yup..kat indon

patungcendana said...

ikhlas tapi jauh...hehehe

apisz said...

qishie ---> ko tolong belikan aku satu set baju kat sana boleh? diorg ckp, klu kat bandung, klu tak tempah satu pasang KOT baju rugi...bleh aku tempah melalui ko? hehehhee...




patungcendana ---> juah mana sgt? hehe...

qishie said...

apisz:ok je..tp orang cakap kalau singgah bangi,x sah kalau x beli kan kereta chevrolet satu..


haha..

deal?

apisz said...

qishie ---> ceit! cilako...aku ingat satey kajang jadi pilihanmu..klu kete, tunggu aku masuk pinang ko la...muahhahahahhaha

A a D i I ? said...

eh, kiutnya!!!

qishie said...

haha..

satay kajang?

tu kajang la bro.

apehal sesat kat bangi cari sate kajang?


x pe la apisz.ko x sayang aku.
tu yang ko xnak belikan..


haha

apisz said...

A a D i I ? -- kiut? aku ke? wakakakkakaka..




qishie ---> kajang ngan bangi dekat je... mcm malaysia ngan indon..ko tau tak? muahahhahahha...

eleh, bersayang2 la pulak...byk la ko...