my car accident


Sudah lama aku tidak berada dialam maya setelah sekian lama busy menghabiskan cuti sekolah kerana diketika ini musim mengawan teramatlah hebat...dengan membawa senjata Nikon aku, terus menjalankan tanggungjawab shoot gambar..dan akhirnya aku kepenatan dan muntah mnelihat gambar..hahahaha...

Sampai Bangi 7hb..hampir seminngu lebih jugak aku balik..Bangi-Perak-Penang-Kedah-Kelantan-Terengganu-Pahang-Kelantan-Kedah-Penang-Bangi... Jauh sungguh perjalanan aku rasa..tersangat penat...

Balik Bangi rutin harian cam biasa..menyiapkan kerja2 yang makin bertambah..Nak dijadikan cerita, petang 8hb, aku kuar sekejap dan waktu itu hujan... aku drive dengan hati2.. sampai di warta bangi, kereta banyak dan jem teruk..aku berhenti di trafic light dengan menunggu Q yg agak panjang..tak sampai seminit aku stop, dummmmMM! prekk..prekk! hentakan kuat menyebabkan aku terhantuk ke depan..rupanya kereta aku dilanggar dari belakang dan kereta aku tergelongsor langgar kereta di depan...

Aku cuba keluar tapi pintu sebelah aku takleh bukak luas sbb dah termasuk ke dalam dan aku keluar pintu sebelah kiri..Aku pergi tengok ke belakang kereta....alamak! parah kereta aku! kereta kancil di belakang aku rupenya di langgar dari belakang juga..Kesian aku tengok makcik tu yang masih terkejut..Kereta depan aku juga hancur sedikit mudguard..dan kereta buruk ford belakang kereta kancil tu, aku tak amik tau...Gila ape ntah laju bawak depan traffic light! yang penting dia dah ekna saman!

Akhirnya kereta aku yang paling teruk kena..Apa lagi, claim kereta yang paling belakang ar...dan sekarang kereta aku ada di workshop..waa waa waa....

mood : sedih =(

zassS

23 pengkritik tak diundang:

Ibuhani said...

citer dua hari lepas ke....citer 3 bulan lepas?....kat gambar bulan March lak...keta teruk x pe...tuan dia x pe2 kan?

Sulela said...

Nasib baik la Apisz tadappappaaa... So kete dah kuar w/shop ke blom?

Kekadang kita bawak kete dengan penuh berhemah. Namun ada segelintir pemandu yang bawak macam hampeh...huhuhu

danishahumaira said...

sabar je la, mmg org yg tak tau undang2 namanya tu kat traffic light kemain laju

Miss Izah Mohamed said...

sabar laa ye.. dugaan tu..
wut to do.. huhu

i.am.belle said...

yang penting ko selamat. jgn sedih sgt key :}

Monkey D Luffy said...

org yg langgar tu tido kot

yerlah... musim mengawan

haha

apisz said...

Ibuhani-- alamak...silap letak tarikh la kak..huhu..sy sakit2 badan je...huhu



Sulela --lom lg la kak.. =(

baincardin said...

sabar bebanyak ya apisz. semoga sokongan rakan2 disini dapat mengembalikan suasana ceria kamu itu.:)

*lama btul ko x update ^_^

Afendy @ Ustazkodimero said...

xpew sikit jew..
yg pnting x dew kmlngn jiwa

ieNn ZaZa said...

sian ko..huhu

gee said...

hai apizs..long time no c..siannya..takpe keter je yg kena kan..hope u are fine..-->speking london lak gee hehehe

Lifesaver said...

langgar la lagi!haha

Fuzzy Rizal Aris said...

cantik kete ko mod ek? ops... Takziah...

eliza said...

uh uh..sedihnya...cmna mo bawa aku ronda2 klu keta x ada..

miEra-k.. said...

hmm,jgn sedih lah..
sabar aje..

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

sabor bos.. insya allah akan dipermudahkan. amin.

noraihan abdullah said...

tumpang iklan...kami menjual pelbagai jenis tudung...sila layari website kami...
http://tudung-menawan.blogspot.com/

tengku_fir21 said...

sayang nyer kereta....
tapi ko ler
tk der kemalangan yg melibatkn jiwa...

atty's said...

blogwalking..salam.tuan umah..org bangi jugak ke ?

Anti-agni Energie said...

Nice post.

Salam, kami merupakan pekerja-perkaja yang telah dibuang tanpa menerima gaji dan pampasan oleh sebuah syarikat multinasional yangdalam proses untuk lari dari Malaysia

Please support kami.

Jadilah follower kami.

http://agni-energie.blogspot.com

Inilah usaha kami untuk menuntut hak kami.

patungcendana said...

hi...lama tak jumpa...:-)

nasz said...

nasibaik tuan keta tak ape2

penjenayah merah jambu. said...

bagi alamat,nak post kete..
err,nak yang mane?tapi size besar kotak mancis jela..ok tak?hehe